THE BUSINESS: ALT DU TRENGER Å VITE OM MUSIKKBRANSJEN

Hva må låtskrivere, artister og produsenter tenke på utenfor øvingsrommet og studioet? Seminaret «The Business» tar for seg et stort spekter av grunnleggende, men viktige problemstillinger i musikkbransjen rundt nettopp dette. Med særlig fokus på rettigheter vil et bredt sammensatt panel ta for seg eksempler og bransjestandarder, legge frem tips og triks en bør følge for å slippe juridiske utfordringer rundt sitt kreative virke. Vesentlige spørsmål vil være hvordan en kan sikre sine rettigheter når en samarbeider med andre; enten det er tredjeparts selskaper eller andre låtskrivere og produsenter.
Panelet har særlig ekspertise innen rettigheter, publishing og jus.

Panelet består av:
Jan Espen Storo (TONO)
Morten Møller (GRAMO)
Kai Robøle (Waterfall, Musikkforleggerne)
Stine Helén Pettersen (Advokat i Bing Hodneland)
Mike Hartung (Propeller Music Division, Platearbeiderforeningen)

Målgruppe for seminaret er låtskrivere, produsenter, artister og band, mindre plateselskap osv. Passer for både profesjonelle og for mindre erfarne.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Platearbeiderforeningen

Panelet:
Jan Espen Storo:
Medlemssjef i TONO der han har jobbet siden 2001. Han leder TONOs medlemsservice og har blant annet ansvaret for medlemsrelasjoner og rekruttering av nye medlemmer. Storo har utdannelse fra Universitet i Oslo (musikkvitenskap) og Norges Musikkhøgskole (administrasjon og ledelse)

Kai Robøle:
Styreleder for Musikkforleggerne. Han har gjennom sitt selskap Waterfall jobbet med alt fra musikkforlag, management, studio og plateselskap og slik over flere år opparbeidet seg et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk som sammen har vært med på å utvikle norsk musikk og sette denne på kartet. Blant artister og låtskrivere han har vært med på å forme er: Ina Wroldsen, Susanne Sundfør, Ida Jenshus, Ingrid Olava og Raga Rockers. Mottaker av TONOs formidlerpris i 2015.

Mike Hartung (moderator)
En av grunnleggerne av Propeller Music Division hvor han jobber innen miksing, mastring og produksjon.
Han er opprinnelig fra Los Angeles, men har siden han kom til Norge i 1996 vært kreditert på 14 spellemannspriser.
Når Mike ikke sitter i studio jobber han mye for å styrke feltet sitt gjennom sitt verv som styreleder i Platearbeiderforeningen.

Morten Møller:
Morten Møller jobber innen medlemsservice i Gramo. Han har vært kontakt for nye og etablerte musikere, artister og plateselskap siden 1992 og hjelper deg også hvis du trenger ISRC-kode.

Stine Helén Pettersen:
Stine Helén Pettersen er advokat og partner i selskapet Bing Hodneland. Hun bistår særlig virksomheter og aktører innenfor medie-, film- og musikkbransjen, i spørsmål om immaterialrett, medierett, markedsrett, kontraktsrett, arbeidsrett og personvern. Pettersen har særlig kompetanse innenfor opphavsrett (musikk, film, tv og andre medier), varemerkerett og medierett, og har en mastergrad med spesialisering i underholdningsindustrien fra King’s College, University of London.

«All About Druuhhhhms» session med THE Drum Doctor Ross Garfield!

Legenden Ross Garfield aka THE Drum Doctor tar turen fra LA nordover!

21.november i Store Studio i Bodø og 22.november i Kysten Studio i Tromsø.

Meld deg på her!

«All About Druuhhhhms» er en session med Ross Garfield og Mike Hartung. Historier og råd fra Drum Doctor´en: hvordan få mest ut av det du har? Praktiske tips&triks for trommers vedlikehold og tuning. Tilnærming til opptak og hvordan trommens lyd i seg selv «is THE drum sound(!)»

Mike bidrar med trommeproduksjonstips og råd fra innsiden av kontrollrommet når det kommer til miksing.

Sessionen er myntet på de som ånder og lever for trommer, om du er en studioprodusent og/eller spiller. For studioprodusenter som ikke er i Bodø eller Tromsø: ta kontakt med RYKs prosjektmedarbeider Johanne Isefiær McDougall på e-post: johannemcdougall@gmail.com. Det er mulighet for å søke om reisestøtte.

NOPA x RYK & KOFOR: hva er det med tekst?

Torsdag 15.november kommer NOPA til Tvibit i Tromsø for å møte medlemmer og de som er interesserte i å bli bedre kjent med deres arbeid. 

Sammen med RYK & KOFOR arrangeres en kveld i tekstens tegn!

Hva er det med tekst? Hvorfor er den så viktig for musikken, kunsten? Hva har det å si for en tekst som kommer nordfra?

Kvelden introduseres av NOPAs styreleder Ingrid Kindem som forteller litt om deres arbeid og åndsverkloven. Deretter går det over i en panelsamtale som tar for seg tekst. Panelet består av Lisa Skoglund, Ida Løvheim og Heidi Solheim. Moderator er Johanne Isefiær McDougall fra RYK. 

Vi starter det hele med litt mat og muligheten til å slå av en prat med kjente og nye bekjentskaper i NOPA og bransjen fra kl.17.00. Programstart fra kl.17.30. 

Her kan du melde deg på!

Velkommen!

Session på Sørveiv - Producer management with Frank McDonough

I samarbeid med Sørveiv har Sørf, KOFOR og de andre regionale kompetansesentrene invitert Frank McDonough fra McDonough Management til å dele sine erfaringer fra å jobbe som manager for produsenter som Andrew Scheps, Joe Barresi, Paul David Hager og mange flere.

Påmeldingsfrist søndag 14.oktober. Meld deg på her: https://sorf.wufoo.eu/forms/q11ne0j318coevj/

Sessions er en landsdekkende serie av kurs og workshops som gir deg inngående kunnskap om musikkbransjen. Sessions er et tilbud for deg som ønsker å lære fra de beste. Under hver Session vil nasjonale og internasjonale eksperter føre deg gjennom et faglig tilbud der man går i dybden innen et sentralt tema. Sessions er et tilbud til deg som ønsker å ta karrieren ett steg videre.

Session finner sted i utrolige Cederberg Studios i Kristiansand, torsdag 1. november fra kl 15:00 - 18:00.

Her finner du arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/157029725233885/

42959028_2372285209452860_271036595568640000_n.jpg

Drømmer du om å få spilt inn strykeorkester på låta di?

- Nordnorske artister kan få spilt inn ekte "strings"!

Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, NOSO, er landsdelens profesjonelle orkester, basert i Bodø og Tromsø - med utøvere i verdensklasse. Sammen med TviBit, Kysten Studio byr de på en gavepakke til nordnorske låtskrivere/artister. 

Har du eller ditt band en låt som trenger strykeorkester? Send inn en demo innen 3. august – da blir du vurdert som en av de heldige som får spille inn låta di med NOSO Kammerorkester i høst.

Slik går du frem:

- Innen 3. august 2018 – send en link (som ikke går ut på dato) med demo av låta til post@noso.no. Merk e-posten med ARTISTNAVN og STRINGS 2018

- I mailen skriver du en presentasjon om artisten/bandet som skal spille inn låta (max 150 ord)

- Skriv også en kortfattet karriereplan og plan for utgivelse av den innspilte låta (max 150 ord).

- Husk å legge ved rett kontaktinfo: navn, telefonnummer, webside og e-post adresse.

Det er åpent for alle sjangere å søke, fra populærmusikk, filmmusikk til samtidsmusikk, men husk at den må passe til kammerorkester-besetning.

En jury bestående av representanter fra TviBit og NOSO vil lytte gjennom låtene. Dere får beskjed om låta er med innen: 10. august

Innspillingen vil foregå i TviBit, Kysten Studio 17 – 21 september.

NB! Om låta di blir valgt ut må du selv sørge for og bekoste at det blir skrevet strykearrangement for kammerorkester. Arrangementet må være klart innen 27. august. Studioinnspilling og musikere er dekket. Reise, opphold og andre utgifter som f.eks etterarbeid, produksjon, miksing og mastering må dekkes av artistene selv. 

Ved spørsmål, kontakt Fredrik Forssman: frefor@me.com eller produsent i NOSO, Thomas Grønbech: thomas@noso.no

Foto: Bernt Simen Lund NOSO har gjort en rekke cd-utgivelser, flere av de internasjonalt anerkjente, utgitt på blant annet SIMAX Classics, BIS records med blant annet førstedirigent Christian Lindberg og fiolinsten Henning Kraggerud. Nylig var NOSO Spelleman-nominert for to album i 2017, med verk av Rolf Wallin og Eivind Buene. NOSO har medvirket på en rekke innspillinger med nordnorske artister - så som med Anneli Drecker, Hekla Stålstrenga, Violet Road, The band called Oh og sist på Solnatt albumet, i samarbeid med Festspillene i Nord Norge. TviBit, Kysten studio er et profesjonelt lydstudio med et stort innspillingsrom, 2 isolerte rom og et stort og luftig kontrollrom – midt i Tromsø .

Foto: Bernt Simen Lund

NOSO har gjort en rekke cd-utgivelser, flere av de internasjonalt anerkjente, utgitt på blant annet SIMAX Classics, BIS records med blant annet førstedirigent Christian Lindberg og fiolinsten Henning Kraggerud. Nylig var NOSO Spelleman-nominert for to album i 2017, med verk av Rolf Wallin og Eivind Buene. NOSO har medvirket på en rekke innspillinger med nordnorske artister - så som med Anneli Drecker, Hekla Stålstrenga, Violet Road, The band called Oh og sist på Solnatt albumet, i samarbeid med Festspillene i Nord Norge.

TviBit, Kysten studio er et profesjonelt lydstudio med et stort innspillingsrom, 2 isolerte rom og et stort og luftig kontrollrom – midt i Tromsø.

Feedback: Søknadsfrist 1.februar

KOFOR og Tvibit arrangerer Feedback Live og Feedback Studio. Søknadsfrist for begge er 1. februar og under finner du nærmere info om hvilke kriterier det er for å søke!

Feedback Live:

Konseptet går ut på at band og artister spiller 1-3 låter live foran publikum og et team av folk fra musikkbransjen. Etter endt konsert får du/dere konstruktiv tilbakemelding fra teamet på hvordan dette gikk og hva du/dere kan jobbe med videre. Du/dere vil opptre foran publikum, men tilbakemeldingene skjer backstage. Dato for gjennomføring vil bli offentliggjort etter søknadsfristen, da vil vi også sette sammen teamet av folk som skal gi feedback. Vi setter sammen teamet etter hvilken sjanger og behov for tilbakemelding artister/band trenger. 

 

Søk her - Feedback Live søknadsskjema

 

Feedback Live gir deg dette: 

 • Tilbakemelding fra musikkbransjen
 • Veiledning
 • Demo opptak

Kriterier for å søke:

-        Du må ha egne låter klar som kan testet på publikum

-        Du/dere må kunne fremføre låten selv

-        Du/dere må legge ved teknisk rider

Målgruppe: Nye ferske band/artister som trenger live-erfaring og tilbakemelding på ny musikk.

Feedback Studio:

Tvibit og Kofor ønsker å støtte nye og ferske band/artister med studiotid i Kysten Studio.

SPILL INN 1 LÅT LIVE i KYSTEN STUDIO

FÅ TILBAKEMELDING FRA KONTROLLROMMET

FÅ MED DEG EN DEMOLÅT HJEM

 

Søk her - Feedback Studio søknadsskjema

 

Tvibit og KOFOR stiller med alt nødvendig utstyr og teknisk personell, du må stille med en låt og besetning til å fremføre denne live i Kysten Studio. Hvis du trenger en preproduksjon før du går i studio, så kan du få gjennomføre denne i konsertsalen vår før opptak.

Viktig at du oppgir riktig teknisk rider når du søker, samt om du/dere har behov for preproduksjon. Ved preproduksjons så kan dere få 1 time til rådighet sammen med tekniker på Tvibit scene.

Kriterier for å søke:

-        Du må ha en låt klar, og den kan ikke være gitt ut tidligere

-        Du/dere må kunne fremføre låten selv

-        Du/dere må legge ved teknisk rider

Målgruppe: Nye ferske band/artister som trenger studioerfaring og tilbakemelding på ny musikk.

OBS: Bandene og artistene har opphavsrett til materialet de selv spiller inn.

FeedbackstudioInfo.jpg
FeedbackInfoskjerm.jpg

Søk på master!

Master er et skreddersydd program for unge, profesjonelle aktører i norsk musikkbransje.

Master 2017 gjengen på en workshop i Berlin med tyske bransjefolk. Master er et skreddersydd program for unge, profesjonelle aktører i norsk musikkbransje. Programmet er for deg som har ambisjoner om en internasjonal karriere i musikkbransjen. 10 deltagere fra hele landet møtes gjennom hele 2018. Målsettingen er å skape nettverk og bygge kunnskap som gir deg internasjonale muligheter. Gjennom fem samlinger vil du få verdifull innsikt og ny kunnskap innenfor rettighetsforvaltning, pengestrømmer, strategiutvikling, digital marketing og nye forretningsmodeller og markeder. Du får møte sentrale aktører fra norsk og internasjonal bransje som vil dele sine erfaringer og nettverk, som gjør deg eksportklar. Programmet gjør deg bedre rustet til å lede et selskap og forvalte rettigheter og karrierer i Norge og internasjonalt. Gjennom programmet får du jobbe konkret med ditt selskap og dine prosjekter og få råd og veiledning av norske og internasjonale bransjeaktører og innovatører.  Gjennom programmet får du jobbe konkret med ditt selskap og dine prosjekter og få råd og veiledning av norske og internasjonale bransjeveteraner og innovatører . Master er et program for bransjeaktører, men om du er manager, booking agent, publisher eller label har ikke noe å si. Programmet passer for deg som allerede jobber med artister og som ønsker å løfte karrieren din til et internasjonalt nivå.  SØKNADSFRIST SØNDAG 14. JANUAR  Send en kort søknad (den trenger ikke være mye mer enn en halv side) hvor du sier hvem du er, hva og hvem du jobber med og hva du ønsker å få ut av Master. Søknaden sendes til erlend@musicnorway.no . Har du spørsmål til programmet eller søknaden kan disse også rettes til Erlend. – Anbefaler enhver med ambisjoner om å søke masterprogrammet Andres Dahl som driver managementselskapet Paperclip i Bergen mener det var svært verdifullt å delta på Master 2017 – Music Norways masterprogram har vært en lærerikopplevelse som har styrket nettverket mitt i både Norge og utlandet. Programmet har gitt meg og mitt selskap betydelig forretningsmuligheter. Jeg anbefaler en enhver med ambisjoner i musikkbransjen til å søke dette programmet. Bookingagent i Atomic Soul «Kess» Jurjevna er enig med Dahl. – Det har vært utrolig lærerikt å være med på masterprogrammet. I tillegg til å utvide det internasjonale nettverket og styrke min kompetanse, har jeg og blitt kjent med de andre norske aktørene som har deltatt, noe som har vært minst like givende. HVA SKAL DU FÅ VÆRE MED PÅ? Master er et helårsprogram med deltagere fra hele landet. Vi samles 5 ganger i løpet av 2018. Samlingene vil hovedsakelig finne sted i Oslo. Reiseutgifter tilknyttet samlingene dekkes.  Samling 1: Februar Kick off! Hvor er vi og hvor vil vi? Hvordan bli eksportklar og hvordan møter vi verden?  Samling 2: April Rettigheter og talentutvikling: Alt begynner med låtene  Samling 3: Mai «Build an empire»: Mer enn strategier og markedsplaner. Bygg din merkevare.  Samling 4: September Digital marketing: Ikke bare Facebook-annonser og gjennomførte instagramoppdateringer… Kommuniser smart og bevisst.  Samling 5: November Ny teknologi – nye arenaer: Nye inntektsstrømmer + nye forretningsområder = flere muligheter. Samlingene vil hovedsakelig finne sted i Oslo. Master har en egenandel på 1500,-. Reiseutgifter tilknyttet samlingene dekkes.  Har du spørsmål om Master kan du snakke med prosjektleder Erlend Buflaten i Music Norway på erlend@musicnorway.no  Master gjøres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk: MØST, ØKS, Sørf, STAR, Brak, Tempo og KOFOR.

Master 2017 gjengen på en workshop i Berlin med tyske bransjefolk.

Master er et skreddersydd program for unge, profesjonelle aktører i norsk musikkbransje. Programmet er for deg som har ambisjoner om en internasjonal karriere i musikkbransjen. 10 deltagere fra hele landet møtes gjennom hele 2018. Målsettingen er å skape nettverk og bygge kunnskap som gir deg internasjonale muligheter.

Gjennom fem samlinger vil du få verdifull innsikt og ny kunnskap innenfor rettighetsforvaltning, pengestrømmer, strategiutvikling, digital marketing og nye forretningsmodeller og markeder.

Du får møte sentrale aktører fra norsk og internasjonal bransje som vil dele sine erfaringer og nettverk, som gjør deg eksportklar. Programmet gjør deg bedre rustet til å lede et selskap og forvalte rettigheter og karrierer i Norge og internasjonalt. Gjennom programmet får du jobbe konkret med ditt selskap og dine prosjekter og få råd og veiledning av norske og internasjonale bransjeaktører og innovatører.

Gjennom programmet får du jobbe konkret med ditt selskap og dine prosjekter og få råd og veiledning av norske og internasjonale bransjeveteraner og innovatører.

Master er et program for bransjeaktører, men om du er manager, booking agent, publisher eller label har ikke noe å si. Programmet passer for deg som allerede jobber med artister og som ønsker å løfte karrieren din til et internasjonalt nivå.

SØKNADSFRIST SØNDAG 14. JANUAR

Send en kort søknad (den trenger ikke være mye mer enn en halv side) hvor du sier hvem du er, hva og hvem du jobber med og hva du ønsker å få ut av Master. Søknaden sendes til erlend@musicnorway.no. Har du spørsmål til programmet eller søknaden kan disse også rettes til Erlend.

– Anbefaler enhver med ambisjoner om å søke masterprogrammet

Andres Dahl som driver managementselskapet Paperclip i Bergen mener det var svært verdifullt å delta på Master 2017

– Music Norways masterprogram har vært en lærerikopplevelse som har styrket nettverket mitt i både Norge og utlandet. Programmet har gitt meg og mitt selskap betydelig forretningsmuligheter. Jeg anbefaler en enhver med ambisjoner i musikkbransjen til å søke dette programmet.

Bookingagent i Atomic Soul «Kess» Jurjevna er enig med Dahl.

– Det har vært utrolig lærerikt å være med på masterprogrammet. I tillegg til å utvide det internasjonale nettverket og styrke min kompetanse, har jeg og blitt kjent med de andre norske aktørene som har deltatt, noe som har vært minst like givende.

HVA SKAL DU FÅ VÆRE MED PÅ?

Master er et helårsprogram med deltagere fra hele landet. Vi samles 5 ganger i løpet av 2018. Samlingene vil hovedsakelig finne sted i Oslo. Reiseutgifter tilknyttet samlingene dekkes.

Samling 1: Februar
Kick off! Hvor er vi og hvor vil vi? Hvordan bli eksportklar og hvordan møter vi verden?

Samling 2: April
Rettigheter og talentutvikling: Alt begynner med låtene

Samling 3: Mai
«Build an empire»: Mer enn strategier og markedsplaner. Bygg din merkevare.

Samling 4: September
Digital marketing: Ikke bare Facebook-annonser og gjennomførte instagramoppdateringer… Kommuniser smart og bevisst.

Samling 5: November
Ny teknologi – nye arenaer: Nye inntektsstrømmer + nye forretningsområder = flere muligheter.

Samlingene vil hovedsakelig finne sted i Oslo. Master har en egenandel på 1500,-. Reiseutgifter tilknyttet samlingene dekkes.

Har du spørsmål om Master kan du snakke med prosjektleder Erlend Buflaten i Music Norway på erlend@musicnorway.no

Master gjøres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene for musikk: MØST, ØKS, Sørf, STAR, Brak, Tempo og KOFOR.

Songlines #6

Fokus på filmmusikk under TIFF

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres i Tromsø mellom 15. og 21. januar 2018. Over to økter, onsdag 17. og torsdag 18. januar, arrangeres SONGLINES for filmkomponister og/eller profesjonelle musikkskapere, som ønsker å vite mer om å skrive musikk for film.

Inspirator for denne samlingen er komponist Ola Fløttum, som har skrevet musikk for en rekke anerkjente filmer, som Reprise (Trier), Louder than Bombs (Trier), Mot Naturen (Giæver), Turist (Östlund) og nylig Thelma (Trier).

Opplegget for workshop’en kommer til å være:

Onsdag 17. januar:
12.00 – 13.30: Samtale med Ola Fløttum
Arbeidsmetode, erfaringer, forskjell på å skrive “populærmusikk” og filmmusikk. Tillit, samarbeid. Spørsmål og diskusjon.

13.30 – 14.00: Utdeling av case
Komponistene får et filmklipp som de skal lage et musikalsk forslag til.

14.00 – ut dagen: Egenarbeide
Komponistene jobber på egenhånd me å lage en skisse/utkast til filmklippet. Vi ordner arbeidsstasjoner på TviBit etter behov.

18.00 – 19.30: Innsiden ut – seminar om filmmusikk
Kulturhuset.

Torsdag 18. januar

10.00 – 15.00 Egenarbeide

Komponistene arbeider på egenhånd. Ola Fløttum besøker og kommer med innspill for de som ønsker.

15.00 – 16.00 Resultat
Vi møtes og spiller resultatet av arbeidet de forskjellige komponistene har gjort. Diskusjon og refleksjon over hva som skjer ved de forskjellige valgene.

—–
Ønsker du å være med? Workshopén er lukket og krever påmelding. Send noen ord om deg selv, hvorfor du vil være med, og 1-2 linker til musikk du har laget/utgitt, til SONGLINES. Deltakere som bor utenfor Tromsø, men i landsdelen får reise og opphold dekket. Påmeldingsfrist: 10. januar 2018. NB! Begrenset antall plasser!

Deltageravgift: 300 kr inkl lunsj.

Workshopen er initiert og arranger av SONGLINES ved Aggie Frost, og er støttet av NOPA, RYK og KOFOR.

 

Songlines #5

Dato og inspirator for den femte låtskriversamlinga er klar! Tid og sted blir TviBit / Kysten studio i Tromsø, 29.-30.  november 2017 og vi er svært glade for at Sacha Skarbek kommer fra England for å være vår inspirator!

sacha-skarbek-foto.jpg

Sacha Skarbek har en imponerende merittliste som låtskriver og produsent. Han står bak låter som “You’re beautiful” med James Blunt og “Wrecking ball” med Miley Cyrus. Han har også jobbet med artister som Adele, Neneh Cherry, Sir Paul McCartney, Lana del Rey, Lisa Marie Presley, Beverly Knight, Duffy og Jon Bon Jovi. Han arbeider også med låtskrivere på topp-nivå i USA og England, og har en unik erfaring innen popbransjen, både som musiker, som låtskriver og som produsent. En unik sjanse for deg som vil ta låtskrivingen din til et nytt nivå.

www.sachaskarbek.com

Begrenset antall plasser, send en søknad om hvorfor du vil være med på Songlines #5 på e-post til: aggiepeterson@mac.com . Denne e-posten skal inneholde:

 • Tre linjer om deg selv, din musikalske bakgrunn
 • Ditt hovedfokus (topline, produsent, musiker, artist)
 • Kan du programmere/tracke?
 • Hvilke/t instrument spiller du?
 • Prosjekt du jobber med for tiden

Send også en relevant link til musikk du har vært med på å lage, f.eks til YouTube, SoundCloud eller Spotify.

Søknadsfrist er 1. november, men ikke noe galt i å være tidlig ute med å søke.

For dere som bor andre steder enn Tromsø (dog i ett av de tre nordligste fylkene, inkludert Svalbard) får reise og opphold dekket om dere får plass på samlingen.

Samlingen vil foregå på engelsk.

Songlines er et initativ av artist og låtskriver Aggie Frost og arrangeres med god hjelp fra NOPA, RYK og KOFOR.

Hands-on: Spotify

KOFOR ruller ut en ny serie med uformelle treff: Hands-on. Vi tar for oss de ulike digitale markedsførings-kanalene og først ut er Spotify.

Hvordan få streams? Hvordan bli verified artist på Spotify? Spotify analytics? Vi inviterer til en samtale om streaming-kanalen vi alle forholder oss til som aktører i musikkbransjen. Samtalen innledes av Benjamin Mørk (Mørk) og Hallvar Agersborg (Snö, Rakettnatt) som deler sine erfaringer tirsdag 17.oktober kl.17.00 i 3.etg på Tvibit.

Vil du spille på Trondheim Calling 2018? Frist mandag 02. okt!

Trondheim Calling åpner for første gang dørene for uetablerte band fra hele Norge når artistregisteringen for demoband åpnes for 8.gang. 

Artist må være basert/bosatt i Norge- Unge og uetablerte artister under 27 år prioriteres- Alle sjangere vurderes- Jury ser etter artister med originalitet, gode låter og eksportpotensial som plate og liveartist- Du trenger ikke å ha spilt konsert eller gitt ut plate før, for å kunne søke, men må kunne vise til konkrete planer og ønsker om å utvikle deg som artist.

Søknadsfrist: Mandag 2. oktober

Mer info og søknad her.

 

Søk om en-til-en veiledning i MENTOR!


Sammen med de seks andre regionale kompetansesentrene (MØST, Tempo, Brak, STAR, SØRF, ØKS) og Music Norway relanserer vi nå mentorprogrammet. MENTOR er for deg som er for eksempel – 

.. en nyetablert manager eller booking agent som ønsker å trekke på
erfaringer fra en som har gått løypa tidligere,

.. driver av et label og ønsker råd med tanke på
strategier og prioriteringer, profilering eller lignende,

.. en ambisiøs arrangør som trenger noen å sparre med,

.. en produsent som vil lære av hvordan andre
produsenter jobber,

.. en artist som søker råd fra en uavhengig part –


Og, som ønsker individuell veiledning og oppfølging fra en av våre mentorer!

I Mentorpoolen finner du mentorer fra hele landet: Mia Hallesby (Gilt, publishing), Anita Halmøy Wisløff (Atomic Soul, booking), Børge Fjordheim (Musiker/komponiset/produsent), Thomas Ryjord (Trondheim Calling, arrangør), Johan Berntsen (lyd-/konsert-/turnéproduksjon), Karl Seglem (musiker/NORCD), Eivind Brydøy (Artist Vision, management), Eirik Søreide (Polar Artist, booking), Anngunn Sørlie (Hito Promo/Big Day Records), Jarle Savio (Phonofile), Simen Herning (ACT Entertainment, management), Christer André Cederberg (studioprodusent), Espen Yung Svendsen (Vipe Productions, arrangør), Inger Bråten (Killer Inc, promo), Simon Füllemann, (All Access Agency, AISA, By Norse), Jan Erik Haglund (Igloo Management), Marie Amdam (musiker), Kathryn Naish Hjelvold (management), Berent Philip Moe (BPM productions, musiker/produsent), Cecilie Torp Holte (Circle Management), Marius Lie (EDDA music/Made Management). Og flere kommer etter hvert!
 
Les mer om ordningen, alle våre mentorer og hvordan man søker på www.mentorveiledning.no