Songlines #6

Fokus på filmmusikk under TIFF

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres i Tromsø mellom 15. og 21. januar 2018. Over to økter, onsdag 17. og torsdag 18. januar, arrangeres SONGLINES for filmkomponister og/eller profesjonelle musikkskapere, som ønsker å vite mer om å skrive musikk for film.

Inspirator for denne samlingen er komponist Ola Fløttum, som har skrevet musikk for en rekke anerkjente filmer, som Reprise (Trier), Louder than Bombs (Trier), Mot Naturen (Giæver), Turist (Östlund) og nylig Thelma (Trier).

Opplegget for workshop’en kommer til å være:

Onsdag 17. januar:
12.00 – 13.30: Samtale med Ola Fløttum
Arbeidsmetode, erfaringer, forskjell på å skrive “populærmusikk” og filmmusikk. Tillit, samarbeid. Spørsmål og diskusjon.

13.30 – 14.00: Utdeling av case
Komponistene får et filmklipp som de skal lage et musikalsk forslag til.

14.00 – ut dagen: Egenarbeide
Komponistene jobber på egenhånd me å lage en skisse/utkast til filmklippet. Vi ordner arbeidsstasjoner på TviBit etter behov.

18.00 – 19.30: Innsiden ut – seminar om filmmusikk
Kulturhuset.

Torsdag 18. januar

10.00 – 15.00 Egenarbeide

Komponistene arbeider på egenhånd. Ola Fløttum besøker og kommer med innspill for de som ønsker.

15.00 – 16.00 Resultat
Vi møtes og spiller resultatet av arbeidet de forskjellige komponistene har gjort. Diskusjon og refleksjon over hva som skjer ved de forskjellige valgene.

—–
Ønsker du å være med? Workshopén er lukket og krever påmelding. Send noen ord om deg selv, hvorfor du vil være med, og 1-2 linker til musikk du har laget/utgitt, til SONGLINES. Deltakere som bor utenfor Tromsø, men i landsdelen får reise og opphold dekket. Påmeldingsfrist: 10. januar 2018. NB! Begrenset antall plasser!

Deltageravgift: 300 kr inkl lunsj.

Workshopen er initiert og arranger av SONGLINES ved Aggie Frost, og er støttet av NOPA, RYK og KOFOR.